Cal Tusac la vinya de 1955. El primer vi d´una passió

Cal Tusac la vinya de 1955. El primer vi d´una passió

2963
0
SHARE
“Vi procedent de la vinya de xarel-lo plantada l´any 1955 per Josep Casañas Castellvi a Santa Margarida i els Monjos (Penedés)“.
Aquesta és la dedicatòria que fa en Pep al seu avi a l´etiqueta de l´ampolla de Cal Tusac, un vi fet des del cor i amb molt d´esforç que finalment ha vist la llum tot just fa uns mesos.

cl-tusac2

Quan vaig conèixer el Pep i em va convidar a la vinya de Cal Tusac junt amb d´altres companys per fer-nos unes classes de poda i ens va parlar del seu projecte, vaig sentir que allò funcionaria. Ell tenia molt clar que volia fer vi , tirar endavant aquella vinya i fer un projecte a la masia de la família.

cal-tusac

És un vi blanc de xarel-lo de vinya vella , collit a mà i que ha fet la fermentació i criança ( 9 mesos) en dipòsit d´inoxidable. Quan olorem la copa, immediatament ens traslladem allà, a la vinya del Pep; herbes aromàtiques , camp, pruna clàudia… i quan el tastem tot això s´accentúa i ens adonem que , a aquest vi fet des del cor , encara li queda una llarga vida per davant.

cal-tusac-2“Hem aplicat la mínima intervenció de sulfurós ,s´han tingut en compte els cicles lunars, l´hem collit en dia arrel i embotellat en dia fruita, hem fet batonage i l´hem embotellat sense filtrar per mantenir l´essència al màxim possible “ em deia el Pep, i es que a més de la passió te ´n adones que hi ha també una feina rigorosa que és present a cada tast que en fem.

Un consell per gaudir-lo encara més : relaxeu-vos , oloreu, tasteu-ne una mica, agafeu un tros de formatge de llet crua de cabra de pasta tova i torneu a tastar el vi. Per uns instants, si tanqueu els ulls, estareu al camp, en aquell camp on té la vinya el Pep, per un moment estareu a Cal Tusac.

Més informació aquí

Per als més tècnics:

  • Nom: Cal Tusac. La vinya de 1955
  • Elaborador: Can Teixidor
  • Anyada: 2015
  • Zona: Catalunya
  • Color: Blanc
  • Varietat: Xarel-lo
  • Graduació: 11,5º
  • Elaboració: Verema Manual. Elaborat segons cicles  lunars. Mínim sulfurós. Criança 9 mesos inox. Batonage.  Estabilització natural. Embotellat en dia fruita, lluna plena i    equinoxi d´estiu. Producció 2.200 ampolles.
  • Preu aprox. 9 €

Oscar Huerta

Sommelier

LEAVE A REPLY