Carles Andreu Trepat. Una varietat única

Carles Andreu Trepat. Una varietat única

2189
0
SHARE
Fa temps que estic fascinat per tu, i ja saps per què.        M´encanta la teva elegància, la teva finesa que cobreix un cos estructurat envoltat d´una fina capa de seda, la teva amabilitat, la frescor i alegria que en desprens , però sobretot, com ja saps, el que més m´agrada de tu és el teu caràcter únic.

Sí! , ens agraden les coses úniques, exclusives, poc habituals i sobretot autèntiques, i aquí en tenim una que representa precisament això . Un vi d´una varietat negra , la trepat, que identifica un territori, una zona i una denominació d´origen: Conca de Barberà , un vi nostre , característic i molt particular. Fa anys i anys que aquesta varietat està arrelada aquí i difícilment la trobarem a d´altres indrets, normalment es fa servir per a elaborar vins i escumosos rosats ja que és un raïm que no aporta gaire color i els vins negres produïts amb la trepat no són gaire abundants però, com no pot ser d´una altra manera , avui en tenim un…. i dels millors !

Unes vinyes de més de 60 anys i una gran aposta per la qualitat per sobre de la quantitat ja ens diu moltes coses del que ens podem trobar, i si us confesso un secret…? sempre que he portat aquest vi per tastar , les reaccions han estat molt curioses: en primer lloc tothom se sorprèn pel seu color, després per la seva aroma tan especial i quan el tasten ja queden totalment embadalits. Té un color molt pàl·lid ( ull de perdiu en diuen) que ens porta a associar-lo amb un vi d´una certa lleugeresa recordant-nos fins i tot als vins francesos de la Borgonya, quan l´olorem sorprèn la seva aroma a gerds, groselles, violetes, herbes aromàtiques, llorer i espècies. Quan el tastem , ai! quan el tastem…, frescor, lleugeresa, harmonia, elegància, vellut , però també estructura i persistència. Tot un conjunt de coses que deriven en un vi molt fresc, amb una complexitat aromàtica super interessant i una possibilitat de maridatges extraordinaris

Peix amb vi negre?!!!! És clar que sí i és extraordinari,   agafeu pebrot verd, pebrot vermell, carbassó, albergínia, ceba i tomàquet i feu una bona samfaina , uns lloms de bacallà enfarinats i lleugerament fregits, ho ajuntem tot en una cassola de fang i acabem de coure per tenir un plat magnífic que serà encara més meravellós amb aquesta varietat única i fascinant, la trepat , de Carles Andreu.

Més informació: http://www.cavandreu.com

Per als més tècnics:

  • Nom: Carles Andreu Trepat
  • Elaborador: Carles Andreu
  • Anyada: 2014
  • Zona: Conca de Barberà
  • Color: Negre
  • Varietat: 100 % Trepat.
  • Elaboració: Raïm de les vinyes “ Les Alzinetes”, “Les Parades” i “ La Butxaca”, vinyes pròpies de més de 60 anys, terreny argilo-calcari, veremat a mà , rendiment de 4.000 kg/ha, elaboració al celler de la població de Pira, fermentació en dipòsit d´inoxidable, 6 mesos de criança en barrica de roure francès Nevers. Producció de 11.300 ampolles. Temperatura de servei entre 12ºC i 15ºC.
  • Preu aprox. 14 €

 

Oscar Huerta. Sommelier 

LEAVE A REPLY