SHARE

Fa temps que sentim a parlar de sucs detox com a la gran sol.lució per menjar sa i aprimar-se,però sabem realment què són i per a què serveixen?

Fa ben bé uns 4-5 anys que vam començar a sentir a parlar dels anomenats batuts verds que prenien les celebrities americanes per aprimar-se i mantener-se en forma. Aquí van tardar una mica més en arribar i el color dels sucs va deixar de ser únicament verd per anar adquirint diversos colors, segons els ingredients que hi incorporaven.

Ara, els sucs detox formen part ja del nostre llenguatge quoditià, així com també ho és el menjar “healthy” (saludable), que va molt més enllà del que seria pròpiament el menjar vegetarià o vegà.

detox2

Aquests sucs fets amb una gran diversitat de fruites i verdures són expremuts amb la tècnica de « cold press », prensat en fred, que el que fa és mantenir tots els nutrients, vitamines i enzimes que contenen aquests aliments i que normalment es perden, en gran proporció, amb el sistema clàssic de liquar o pasteuritzar.

Si busquem per internet, trobarem que hi ha nombrosos portals de venta que ens ofereixen aquests sucs o batuts en forma de “packs” de 1,3 o 5 dies, segons la quantitat de dies que estiguem disposats a portar a terme aquest semi-dijú, que suposa fer aquesta “cura détox”.

El que primer hem de tenir en compte és que l’objectiu de fer una dieta détox, tal i com molt bé m’expliquen a Mother, al carrer Joaquim Costa, no és l’aprimar-se, si no el depurar l’organisme dels excessos acumulats en el nostre dia a dia.

Així ens recomanen que, abans de fer la dieta, estiguem molt conscienciats de per què volem fer-la i quin és el nostre objectiu. S’aconsella que uns dies abans d’iniciar-la, reduïm el nostre consum de proteïna animal per tal de que el cos estigui una mica més en repòs i no noti tant el canvi d’alimentació. Normalment, la gent vegetariana o vegana s’habitua més fàcilment a aquesta dieta que suposa un canvi, per uns dies, dels nostres hàbits alimentaris. Hem de tenir en compte que durant aquests dies consumirem únicament aquests sucs, aproximadament uns 5 diaris, sense ingerir res sòlid.

detox3

El pla d’un dia és efectiu per provar, per veure com resistim a la temptació de menjar i per veure com reacciona el nostre cos. Els plans de 3 o 5 dies són realment efectius com a dieta depurativa i desintoxicant, provocant canvis notables en el nostre organisme, fortificació de les defenses, major vitalitat.., però no ho hem de prendre com una dieta per aprimar (que també hi ajuda) ja que no es pot realitzar de manera perllongada en el temps, si no, que ha de suposar un canvi en la nostra conscienciació sobre el menjar. Després d’haver portat a terme aquest semi-dijú, s’aconsella anar introduint a poc a poc els aliments habituals, ja que l’organisme ha de tornar a adaptar-se al menjar quotidià.

Els sucs compleixen diverses funcions segons els ingredients que hi contenen i els seus sabors canvien, lògicament, segons les fruites o verdures que hi incorporin. Molts d’ells també contenen macronutrients com la chia que potencien encara més els beneficis d’aquests sucs.

A Barcelona hi trobareu nombroses botigues on podeu comprar aquests sucs fets diàriament i que, si voleu, us poden entregar còmodament a casa conservant en el seu transport a temperatura adequada a la qual els heu de mantenir.

Mother. Carrer Joaquim Costa, 26 (al Raval).

Teresa’ s Juicery. Carrer Tallers, 74 (dins del restaurant Flax and Kale que pertany al mateix grup que el restaurant Teresa Carles, un dels millors restaurants per endinsar-te en el menjar saludable).

Bebo Plaça Francesc Macià, 5.

Juice and Co. Carrer Provença, 179 (cantonada Aribau).

© bebocoldpress.com
© bebocoldpress.com

Penseu que, si ho voleu provar, ara potser és el millor moment, ja que les altes temperatures fan que aquests sucs ben fresquets entrin la mar de bé I ens ajudin a soportar les calors d’aquests dies.

LEAVE A REPLY