Huguet Gran Reserva. El treball de la Montonega

Huguet Gran Reserva. El treball de la Montonega

2077
0
SHARE

D´ella en sentirem a parlar, és elegant , té espurna , un caràcter molt vivaç i , quan t´hi apropes , perceps el seu perfum floral . Alguns pensen que és tan delicada que , per evitar que pateixi , és millor no donar-li molt de protagonisme i d´altres , que la coneixen des de fa temps, coincideixen en que per ella mateixa sense cap més company de viatge, és meravellosament seductora, increïblement sorprenent i amb una llarga vida per endavant.

Hi ha varietats un tant estigmatitzades i el concepte que en tenim , molt possiblement , no s´ajusta a la realitat . És el cas de la Montonega , hem sentit sempre que és una varietat que aporta frescor, acidesa, lleugeresa, vivacitat, notes florals…. però que no aguanta llargues criances i per això s´acostuma a afegir en poca quantitat a gran part dels caves , difícilment la trobarem en un vi i molt menys com a única varietat .S´ha considerat una subvarietat de la Parellada, fins i tot com la “ Parellada de Muntanya” ja que es troba en zones d´una certa alçada , el gra és una mica més petit, la producció és menor i dóna més grau d´alcohol .

Aquella nit va ser especial, un maridatge dels vins de Can Feixes amb diferents pernils i productes ibèrics, una combinació molt seductora amb un resultat exitós. A mida que anava avançant la nit, ens endinsàvem més en la manera de fer i els vins del celler però va ser amb el cava, que porta el cognom de la família, quan els esquemes van trencar-se per complet .

Un Gran Reserva on la varietat predominant era la Montonega ?!. No ens ho podíem perdre !. El color era d´un groc bastant pàl·lid tenint en compte la seva llarga criança, la bombolla fina i l´aroma … a Parellada : notes cítriques, florals, fruita blanca , herbes… Al tastar-lo és molt fresc, tornem a sentir aquest festival de cítrics al mateix temps que un cert volum ens omple i ens condueix a unes subtils guspires finals que ens recorden aquest caràcter efervescent i primaveral. El vam acompanyar amb un pernil ibèric de gla de “jabugo” de la pota esquerra , que diuen que és la millor de les dues ja que els porcs jeuen recolzant-se a la part dreta i el pes de l´animal fa que en aquest costat hi hagi menys infiltració de greix, però hi ha molts també que desmenteixen aquest mite. El cava , amb la seva acidesa , equilibrava molt bé el punt de sal del pernil i feia un maridatge fantàstic, però hem d´atrevir-nos també a prendre´l amb sushi, amb unes sardines a la brasa, amb arrossos de marisc… un cava que ens fa replantejar el concepte varietal que tenim de llargues criances , un cava que ens serveix per reflexionar sobre el cava en si mateix i ens esperona a continuar tenint set d´ endinsar-nos en aquest món de sensacions.

Montonega o Parellada , una varietat autòctona que tots els que hi entenen i la treballen amb rigor diuen el mateix : en sentirem a parlar.

Més informació: http:// www.canfeixes.com

Per als més tècnics:

 • Nom: Huguet Gran Reserva Brut nature
 • Elaborador: Can Feixes
 • Anyada: 2009
 • Zona: D.O. Cava
 • Color: Blanc
 • Varietat: 55% Montonega/Parellada, 23% Macabeu, 22% Pinot Noir
 • Elaboració: Vinyes situades a la zona més muntanyosa del Penedés de la finca de Can Feixes. Verema manual, selecció de raïm a la pròpia vinya i segona selecció al celler. Premsat amb premsa neumàtica per obtenir el most flor, clarificació del most per decantació, fermentació a temperatura controlada en dipòsits d´inoxidable. Criança de 6 mesos al dipòsit (vi) i un mínim de 48 mesos en ampolla a la cava . Producció de 59.270 ampolles numerades. No s´afegeix licor d´expedició, data de degorg a l´ etiqueta.
 • Color: Groc pàl·lid, bombolla integrada i intensa.
 • Aroma: Cítrics, flors, fruita blanca madura, herbes, balsàmics.
 • Tast: fresc, notes cítriques, cert volum i estructura que li dóna la Pinot Noir, persistència llarga..
 • Preu aprox. 12,00 €

Oscar Huerta. Sommelier 

LEAVE A REPLY