La Florens. Essència de Garnatxa centenària

La Florens. Essència de Garnatxa centenària

2832
0
SHARE

“Si la vida et frena, atura´t a escoltar”. És el que ens diu en Josep Grau, enòleg i propietari del celler, quan ens explica el seu projecte i és just el que va fer quan, en un moment de la seva vida, decidí deixar el que estava fent a la ciutat i tornar al lloc d´origen de la família.

captura-de-pantalla-2016-11-17-a-las-7-59-21

Va ser una tarda en la que vam fruir dels seus vins i ens vam apropar una mica més a la persona, a l` ànima que fa possible uns productes que reflecteixen el territori i que estan cada cop més reconeguts tant dins com fora de la nostra terra. Vam fer un passeig pel Montsant sense moure´ns de Barcelona, ens endinsarem al celler d’en Josep Grau sense ser-hi i vam tastar tot un seguit de vins fets amb orgull i molt d´esforç : l´Efecte Volador, Vespres blanc, Vespres negre… cada un amb la seva personalitat, fins que va arribar el darrer vi, i quin final !, com aquell que culmina una obra magnífica, com aquell on de sobte te n´adones que has descobert una cosa especial, que la vols fruir per sempre, com aquell instant que tens a la vida que no vols que s´ acabi mai i que sents la necessitat de compartir. Aquest moment , aquest instant, efímer però intens, tenia un nom: La Florens.

lafloresnsUn vi, ens deia, en record a la seva mare i on trobem sobretot, molta i molta subtilitat, una selecció de garnatxes de vinyes de més de 100 anys, fines, expressives, concentrades, elegants , amb aromes de fruits del bosc i cireres, amb un fons d´herbes aromàtiques que més que una flaire era una essència. Tenia la copa agafada pel tall i no deixava d´olorar aquell perfum interminable, em moria de ganes de tastar-lo però no gosava fer-ho , no volia que aquell instant s´acabés però al final no em vaig poder resistir i… ho vaig fer!. Quan tastes aquesta essència , sents la finesa , la subtilitat i el cos, la intensitat que té en nas , ara, es transforma en elegància i persistència.

Vi i formatge, un maridatge clàssic que té com a origen amagar els vins que començaven a tenir defectes amb la fortor d´un formatge intens. Però avui hi ha molts vins i molts formatges i hem evolucionat fins a donar la volta a aquest concepte per a que tots dos siguin magnífics aliats que es potenciïn mútuament expressant les seves virtuts . Tastem un formatge de vaca madur de pasta premsada, tipus Comté , amb una lleu dolçor molt ben equilibrada amb el punt de sal i que harmonitza perfectament amb la cirera, les herbes aromàtiques i la subtilitat de la Florens. I, com tots els grans vins, no tinguem por de prendre´l sol, sense maquillatge, sense que hi hagi res que s´interposi a aquest perfum, a aquesta essència de garnatxa centenària que convida aturar-nos, a frenar, a parar-se i a escoltar, com va fer, en un moment de la vida, en Josep Grau.

Més informació: http://www.josepgrauviticultor.es

Per als més tècnics:

  • Nom: La Florens
  • Elaborador: Josep Grau Viticultor
  • Anyada: 2014
  • Zona: Montsant
  • Color: Negre
  • Varietat: 100% Garnatxa Negra
  • Elaboració: Selecció de garnatxes de +100 anys. Cultiu ecològic sense pesticides ni herbicides. Veremat a mà en caixes de 10 kg. Fermentació en ciment amb llevats indígenes. Criança de 13 mesos en foudres de 2.000 lt. de roure austríac i alemany.
  • Producció: 2.700 ampolles.
  • Preu aprox. 23,00 €

Oscar Huerta

Sommelier

LEAVE A REPLY