Leila. L´escumós que no ha deixat indiferent a ningú

Leila. L´escumós que no ha deixat indiferent a ningú

2563
0
SHARE

Feia temps que li donava voltes al cap de fer un apartat dins d’aquesta pàgina dedicada als vins i als caves, però la veritat, jo no hi entenc, només puc dir davant d’un vi o un cava si m’agrada o no, i amb això no n’hi ha pas prou. Per tant, he buscat l’ajuda d’un amic, d’un Sommelier, l’Óscar Huerta, que m’ha donat la confiança de voler escriure en aquesta pàgina. Per tant, a partir d’avui ell us obrirà les portes d’aquest món tan meravellós com desconegut per mi.

celler-can-casals-1-1280px

  • Vols una copa?
  • Es que a mi no m´agrada el cava…
  • Tasta això i després m´ho expliques
  • Molt bé….. (el tasta). Però què és!? Està boníssim, no sembla cava !.

I tenia raó, no era cava.

Aquesta conversa l´he tinguda en innombrables ocasions amb aquest escumós de mètode ancestral. Sí, sí, no tots els escumosos són cava.

can-casals-brut-leilaEl Leila , que en àrab vol dir “ una nit ” , és un escumós del celler Can Casals de Sant Esteve Sesrovires, elaborat amb mètode ancestral, és a dir, amb una única fermentació que ho diferencia del cava que ha de ser sempre fet amb dues fermentacions, una fora i una dins de l ´ampolla.

Sense sulfits afegits i amb el toc precís de sucre residual , equivalent a un brut, és un escumós diferent que no deixa indiferent. Amb una única varietat, Moscatell de gra petit, i de bombolla ben integrada i persistent fa que només apropar-nos a la copa siguem conscients que estem davant d´alguna cosa que promet; en aquest moment ja començo a escoltar els primers “ ummm…” i és que això fa olor a flors, a roses, a alguna cosa molt delicada. Després el tastem i amb la boca envaïda d´aquest festival floral, de pastisseria fina i de fruita torno a sentir “ummm..”, però aquest cop acompanyat de la cara de sorpresa i joia de qui ho tasta.

celler-can-casals-5

No fa falta menjar res, per si sol ja s´hi val però si voleu augmentar les sensacions no dubteu en acompanyar-lo amb un foie ( entier, en trossos o block) , si sou més amants del dolç , amb una pasta de full amb fruites i és perfecte per aquell pastís de celebració , moment on acostumem a obrir una ampolla de brut nature de curta criança (maridatge complicat) i que ens porta directament a pensar “ és que a mi no m´agrada el cava“.

Per als més tècnics:

  • Nom: Leila
  • Elaborador: Celler Can Casals. www.cancasals.cat
  • Anyada: no especificada
  • Zona: Catalunya
  • Color: Blanc
  • Varietat: Moscatell de gra petit
  • Graduació:12º
  • Elaboració: Verema Manual. Arrencada de fermentació en Inox i posterior fermentació en ampolla. Degorg manual per treure les mares.
  • Preu aprox. 8,00 €

Oscar Huerta

Sommelier


Celler Can Casals

C/Ignasi Mas s/n

Camí de Sant Esteve a La Beguda

08635 Sant Esteve Sesrovires

Barcelona

LEAVE A REPLY