SHARE

Sóc llaminera de mena, no ho puc negar. M’agraden els dolços, però en canvi no m’agrada el cafè amb sucre ni tampoc els iogurts amb sucre. Per tant, l’únic que puc dir és que m’agraden molt les gurmanderies i seria feliç si no hagués d’estar-me’n tan sovint, per aquesta eterna mania que tenim les dones de voler estar primes.

Als matins sóc feliç amb un entrepà, però us ben asseguro que em costa molt dir que no a un bon croissant o a un bon bombó de xocolata en qualsevol moment del dia.

Avui vull compartir amb vosaltres les que són per mi les millors especialitats d’algunes de les meves pastisseries predilectes.

Una de les meves principals debilitats són els croissants, aquí em quedo si m’ho permeteu, amb els croissants de xocolata d’un dels grans de la pastisseria actual, els de la Pastisseria Escribà (Gran Via de les Corts Catalanes, 546). Per mi un dels seus punts forts, a part, clar està de l’originalitat que demostra amb cada una de les seves creacions.

escriba3
Pastisseria Escribá

De la meva admirada Mey Hofmann, morta aquest any 2016, em quedo amb la seva deliciosa tarta tatin, aquesta delícia de la pastisseria feta amb poma, que sembla que se’t fongui a la boca. Pastisseria Hofmann (C.dels Flassaders, 44). Sense oblidar-nos tampoc dels seus croissants, com els farcits de Mascarpone.

Una altra de les meves pastisseries predilectes, amb una estètica una mica “demodé” pel que es porta ara, és la Pastisseria Mauri al C. Provença 241 (cantonada amb Rambla Catalunya), el seu saló de te i restaurant sempre plens a pràcticament qualsevol hora del dia, ens demostren que els seus magnífics aparadors no deceben a ningú pel que fa a les coses bones que hi trobareu a dins. Se’m fa difícil dir amb què em quedaria d’aquí , però si hagués d’escollir us diria, la seva pasta de te, el seu croissant de coco i el seu buffet de llaminadures salades, una temptació similar a la de les Pastisseries Mallorca de Madrid.

mauri-01-1200x800
Pastisseria Mauri

Del meu estimat barri de Sant Antoni, em quedo amb la pastisseria Bonastre (C. Tamarit, 134). Els seus tortells de pasta de full farcits de crema van ser durant molts anys postre oficial a casa meva els diumenges i com no, els seus deliciosos panellets de pinyons. Dolços i lleugers a la vegade, que fan, que a mi que no m’agraden molt els panellets, me’n mengi més d’un i de dos, sense dubtar-ho.

Record i estimació especial sento pels merengues de la pastisseria La Colmena a la Plaça de l’Àngel 12. Recordo que el meu pare me’n comprava sempre algun quan anàvem junts al matí camí de la Universitat. Quan arribava a casa, me’l trobava a la taula de la cuina esperant-me, encara embolicat i suposava per mi una sorpresa saber de quin sabor l’hauria triat aquell dia.

Pastisseria La Colmena
Pastisseria La Colmena

De la pastisseria Casa Vives la Rambla Catalunya amb Aragó o al C. De Sants 74 em quedo amb la seva xocolata d’avellana, venuda a pes i amb unes trenes de pasta de brioix, que fa molt de temps que ja no fan, que eren farcides de massapà.

Una altra de les meves debilitats, la rebosteria!!! Aquí em quedo amb la de la pastisseria Natcha a l’Avinguda de Sarrià 45. Tasteu els seus cocos, no haureu provat cosa igual!. El seu assortiment de pastissets és increïble, però els seus cocos són senzillament formidables, flonjos, esponjosos…Només de pensar-hi se’m fa la boca aigua.

Per als amants de la xocolata, la Pastisseria de l’Oriol Balaguer, a la Plaça Gregori Taumaturg, 2. Increïble veure la brillantor de la seva xocolata, la textura de les seves postres. Per mi, un dels més grans de la Pastisseria actual, moderna i refinada.

th_dsc_0152
Pastisseria l’Oriol Balaguer

I per acabar, i tornant al meu barri de Sant Antoni, menció especial al torró de Crema Cremada de la Pastisseria Serra a la Gran Via de les Corts Catalanes 452 i als millors tortells de reis al barri, a la Pastisseria Calderon al c. Sepúlveda, 83. Tradició que no canvia malgrat els anys a casa nostra.

I bé, després d’aquest recorregut tan llaminer per la Barcelona més dolça, us deixo, he d’anar a prendre’m el meu fantàstic te verd depuratiu. Els excessos es paguen noies!!!!!!!!!

LEAVE A REPLY