SHARE
Durant la vida coneixem multitud de persones, ens trobem en milers de situacions diferents , descobrim indrets molt diversos , tenim infinitat de moments que ens sobten i ens sorprenen , però per alguna raó , al final , ens quedem amb allò que realment ens ha aconseguit emocionar.

I si algun d´aquests records fos un vi ? Un dels meus ho és, ho confesso.

Tots teníem aquella barreja d´emoció i nerviosisme com quan vas per primer cop a un concert del teu grup favorit o quan viatges a aquell lloc que has somniat tantes i tantes vegades, uns quants apassionats pel vi que estàvem començant a endinsar-nos en aquest món , després d´una bona estona de viatge, vam arribar a Gratallops amb la il·lusió de veure a un dels grans que va reconvertir i impulsar la zona vinícola del Priorat , ens aturàrem a Clos Mogador per poder compartir una estona amb en Rene Barbier. De la mà de la seva dona vam caminar entre vinyes i ens adonàrem de la dificultat extrema que allà suposa fer créixer els ceps , que tinguin les cures necessàries i que finalment sigui possible collir aquell meravellós fruit , sembla increïble com d´aquell sòl , que és pràcticament pedra esmicolada, surti un dels millors vins que podem prendre a la nostra terra. Després de visitar el celler va arribar el moment que tots estàvem esperant, escoltar al Rene Barbier parlant del terroir , dels seus vins , i poder tastar-los amb ell va ser un luxe que no oblidarem mai.

Em quedo amb moltes coses d´aquell dia però hi ha una que encara no em puc treure del cap , una paraula màgica que resumeix en vuit lletres la duresa i la puresa del Priorat : Manyetes . Un vi sublim que deu el seu nom a un paratge molt castigat per la sequedat , quasi desèrtic, amb una exposició al sol extrema , on les probabilitats de conrear alguna cosa són pràcticament nul·les però on creix una carinyena excepcional que rep l´aigua en forma d´ humitat que li aporta el vent que bufa del riu Ebre que s´ intueix a la llunyania. El resultat és un vi oposat al que ens podríem imaginar, la màgia de la que parlàvem està aquí creant un vi sedós, fresc, subtil , que al principi es mostra tímid però que després d´una estona et sedueix, t´envaeix i ets incapaç d´oblidar.

El seu color violaci tan seductor dóna pas a les aromes de cireres madures, herbes aromàtiques i unes fines notes làctiques que acaben de captivar-te. Quan el tastes és el moment en que t´atrapa i no et deixa escapar, una frescor inimaginable, una textura que llisca dins teu, a l´hora que una sensació de volum deixa entreveure el seu cos seductor , suau i que acaba fonent-se , deixant-te la seva fina empremta en forma d´una persistència quasi infinita.

Quan seiem a taula hem d´acompanyar-lo amb quelcom que ens doni aquesta textura suau i que ens marqui també el punt de sabor i persistència: unes croquetes meloses de cua de bou per començar , unes llenties amb cansalada i farigola per continuar i uns lletons de vedella a la brasa i escalunyes amb la seva textura quasi de vellut però amb un marcat sabor, seran uns grans acompanyants de viatge d´ aquest vi de vil.la que de ben segur no oblidarem mai : Manyetes.

Més informació: http:// www.closmogador.com

Per als més tècnics:

  • Nom: Manyetes
  • Elaborador: Clos Mogador
  • Anyada: 2013
  • Zona: D.O.Q. Priorat
  • Color: Negre
  • Varietat: 90 % Carinyena, 10 % Garnatxa negra
  • Elaboració: Terreny predominantment de llicorella, alçada de 250 m vessant sud,10 hectàries de superfície plantada, pràctiques agrícoles totalment respectuoses i d´integració amb l´entorn . Processos respectant els cicles llunars, verema manual en caixes de 10 kg, doble cinta de selecció. Fermentació espontània amb llevat autòcton i peu de cuba, remuntats i control de temperatura en fudres o barriques de 300lt, maceració de 4 a 5 setmanes, separació del most flor del most de premsa i posterior fermentació malolàctica. Transvasament a barriques de roure francès de 2300 lt dels millors boscos de França durant 20 mesos, embotellat al juliol del 2015 .
  • Color: cirera picota amb tons violacis
  • Aroma: fruita madura, vainilla, herbes aromàtiques, notes làctiques
  • Tast: Entrada molt fina i elegant, evolució sedosa on retrobem, fruita madura, notes balsàmiques, molt fresc i equilibrat, final llarg.
  • Preu aprox. 57,00 €
  • Oscar Huerta. Sommelier 

LEAVE A REPLY