Núvies. Barcelona la Bridal Week 2017

Núvies. Barcelona la Bridal Week 2017

2135
0
SHARE

La moda va sempre un any avançada o un any retardada segons com ho mirem. Així, mentre algunes de vosaltres us trobeu submergides en els darrers preparatius del vostre inminent casament, no oblidem que els mesos d’abril, maig, juny i setembre són els mesos més escollits per aquest tipus de celebracions, altres comencen a buscar opcions pel que serà el vestit més important de la seva vida.

Doncs seguint amb el fil de la moda, la darrera setmana d’abril tingué lloc a Barcelona la Bridal Week, un dels aconteixements més importants dins del món de la moda nupcial, que demostra clarament per què Catalunya és un dels països capdavanters dins d’aquest sector. Més de 300 firmes procedents de 25 països diferents hi han estat presents. Hem pogut veure 25 desfilades, bé, totes no, perquè si no pararíem ben boges, però sí les suficients per fer-nos-en una idea del què serà tendència la propera temporada 2018.

Un cop més els dissenyadors porten al límit la seva creativitat, acostant-nos a col.leccions absolutament diverses amb estils diferents adaptats als nous temps i als diversos tipus de núvies i de cerimònies que hi ha. No totes les núvies volen anar de princeses, ni a totes les núvies se’ls hi escau un vestit sirena, i tenint en compte això i que cada cop personalitzem més els casaments, han creat les seves propostes, això sí, amb uns trets comuns, com passa en tots els sectors de la moda, les transparències i els brodats.

Rosa Clarà va presentar un any més una col-lecció absolutament fantàstica que la situa al meu parer, any rere any, com una de les millors dissenyadores, si no, la millor en aquest sector. La seva proposta de cara a l’any vinent segueix dues línies diferenciades, una d’estil molt i molt sexy, amb grans escots (agafen molt de protagonisme els escots a l’esquena), grans obertures a les faldilles deixant veure les cames, brodats i transparències amb vestits d’estil sirena i unes capes que substiteixen el tradicional vel, i una línia més clàssica, però igualment moderna, marcada per grans volums, teixits vaporosos i en les quals agafa importància la tradicional cua.

Raimon Bundó, un dels veterans, fidel al seu estil va presentar una col.lecció molt personal, amb teixits vaporosos, jugant amb els volums, les transparències i amb menys presència de brodats que altres dissenyadors. Destaco especialment el fet que és un dels pocs dissenyadors que presenta sempre algun vestit amb pantaló, aquest any en va presentar quatre, que és una de les coses que sempre trobo a faltar en les col.leccions de núvia.

Jordi Dalmau amb una presentació absolutament espectacular, va ensenyar-nos una col.lecció molt variada, cossos d’estil cotilla combinats amb faldilles llargues, sobre faldilles damunt de pantalons, de pantalons pirates i de vestits curts, donant un doble joc al vestit, transparències i teixits vaporosos. En resum, una de les col.leccions més allunyades del convencionalisme, amb presència fins i tot del color negre.

 

Em va agradar molt també la col.lecció de Cymbeline, i això que en els darrers anys havia deixat de seguir-la, però aquest any m’ha sorprès molt favorablement, presentant una àmplia col-lecció, molt diversa i per a molts diferents estils de núvia jugant com sempre fa amb uns teixits molt rics i treballats.

Pronovias, el gran gegant de la moda nupcial, va presentar dues col.leccions diferenciades, la de Studio St. Patrick (que es presentava per primera vegada en una desfilada mundial) i la de Pronovias Atelier amb la que es va tancar la Bridal Week al peu de les fonts de Montjuïch, fent que la bellesa del lloc i la dels seus models confluissin a la perfecció. La línia de Studio St. Patrick comptava amb la presencia de la gran top Carolina Kurkova, preciosa amb un vestit ple de transparències, mentre que la de Pronovias Atelier va comptar amb la presència de tres models de Victoria Secret. I què us puc dir de Pronovias? Doncs com sempre, ESPECTACULAR, amb una gran varietat de models, teixits que van des de l’organça al mikado de seda per donar moviment i caiguda als seus vestits i uns dissenys preciosos.

La dissenyadora Ana Torres , a ritme de Boleros (he de confesar-vos-ho, m’encanten els boleros!) cantats per la gran veu de Lucrecia, va presentar una de les col.leccions més boniques pel que fa a vestits d’acompanyants, tant pel que fa a casaments de dia com de nit, jugant també amb les transparències , els brodats i uns colors absolutament afavoridors.

En resum, una varietat d’estils per a totes les núvies, des de siluetes clàssiques, reversionades algunes amb una mida “midi”, estètica boho-chic amb brodats i crochet, reminiscències dels anys 30 amb cintures allargades, plomes i casquets, línies rectes amb teixits de molt caient, grans escots a l’esquena, obertures extremes a les cames, vestits sirenes, capes i volants, tot hi té cabuda per a que tota núvia pugui dir SI al seu vestit.

I el que jo dic sempre a les meves núvies, mireu i emproveu-vos els vestits i quan trobeu el vostre, sabreu que és aquell just en el mateix moment que us mireu al mirall perquè serà ell qui us parlarà.

LEAVE A REPLY