RNG 10 Gran Reserva Brut Nature. Un cava especial

RNG 10 Gran Reserva Brut Nature. Un cava especial

2471
0
SHARE
Les coses especials són diferents, ens arriben , ens emocionen, les apreciem i  les valorem perquè segurament , per una banda,  sentim que són un reflex d´una part de nosaltres mateixos i per l´altra perquè veiem en elles quelcom que no tenim i desitgem.

Feia fred però igualment era un dia magnífic per visitar un celler històric del que tenim noticies des del 1510. Va començar produint brandy per a exportar-ho a les colònies d´ultramar , més tard durant la Guerra Civil ,part de les vinyes van ser expropiades per a fer-les servir com a pista d´aviació.  Al finalitzar la guerraRamon Nadal Giró ( RNG) va poder recuperar les terres , les replantà i construí la bodega subterrània , fauns anys les caves es van convertir en un dels espais habituals de rodatge de la mítica sèrie Nissaga de Poder. Envoltats per 100 hectàries de vinya pròpia de macabeu, xarel-lo , parellada i pinot noir, de ceps fins a 80 anys d´edat ,  amb un enorme respecte per la vinya i fent servir només el primer most per a l´elaboració dels seus vins, caves Nadal a més de demostrar una clara aposta per la qualitat, té una història apassionant.

En Roger, va  ser un guia magnífic , després de visitar el celler, part de les vinyes i començar a tastar vins, va  marxar per un moment i tornà amb una ampolla de cava de vidre completament transparent que permetia apreciar un impressionant to daurat , hi havia una etiqueta rodona , ben petita , on es podia llegir RNG 10,  va canviar les copes, va servir el cava i digué : ara tastarem una cosa especial !. El festival d´aromes que emergien d´aquella copa era fabulós, en un primer moment unes fines notes cítriques amb un record làcticens feia pensar en una mousse de llimona , un subtil perfum de flors, anissos i uns suaus torrats i delicades cremes  arrodonien aquesta flaire. Amoment de tastar-lo va ser sorprenent trobar una frescor i una acidesa més pròpia d´un xampany que d´un cava mediterrani , tot en el seu conjunt era pura subtilitat i harmoniamb una finíssima bombolla que intensificava encara més aquestes sensacions.

Seiem a taula amb un all cremat de rap fet amb un fumet del mateix peix deixant que vagi reduint , poc a poc, amb unes patates trencades per a lligar bé el que serà la salsa, feta a base d´all ben passat per la cassola i tomàquet , afegint la cua del rap trossejada rematant-ho tot amb una bona picada. Ara obrim aquesta meravella que ha esperat amb paciència més d´una dècada per poder ser apreciada en tota la seva plenitud , un petit tresor que hem de tastar algun cop a la vida, tota una experiència sensorial capaç de transformar un instant en una eternitat . Realment una cosa especial.

Més informació: http:// www.nadal.com

Per als més tècnics:

 • Nom:​​RNG 10
 • Elaborador​:​Nadal
 • Anyada:​​2004
 • Zona:​​D.O. Cava
 • Color:​​Blanc
 • Varietat:​​68 %  Xarel-lo, ​​​32 %  Parellada
 • ​​Elaboració: ​​Elaborat només de les millors collites de xarel-lo de la finca. Selecció d´anyades extraordinàries, agricultura ecològica sense ús d´herbicides, poda en verdFermentació del most en inox, fermentació alcohòlica i malolàctica . Criança de més de deu anys en ampolla.
 • ​​Producció 5287 unitats. Sortida al mercat 1 novembre 2016.
 • Color:​​Or amb reflexes daurats, bombolla molt fina.
 • Aroma:​​ Fruita confitada, brioix , anissos, punt làctic i cítric.
 • Tast:​​Untuós, elegant, cremós i persistent.
 • Preu aprox.​ ​50 €​​​​​​

Oscar Huerta. Sommelier 

LEAVE A REPLY